top of page

Tips på 3 vita byar

Charmigt och pittoreskt, är två ord som väl beskriver Andalusien. För att få lära känna den autentiska delen av Spanien rekommenderas starkt ett besök till någon av de fantastiska vita byarna som finns i regionen. Eller som man på spanska säger ”Pueblos blancos”. De kallas så då det endast är tillåtet att bygga bostäder med vita kalkväggar. Det är så de kännetecknas samt över dess traditonella arkitektur.


Costa del Sol bjuder på så många guldklimpar. Dessa söta byar är perfekta dagsutflykterna eller för en weekend och där kan du njuta av den autentiska miljön, lokal mat och se mer av den jag kallar ”riktiga Spanien” och ta del av vackert landskap och vyer.


Här nedan finner du tre tips på Pueblos blancos du bara inte får missa:


Setenil de las Bodegas

Efter att ha åkt längs med den slingrande vägen kommer du fram till den mysiga byn Setenil, som sticker ut från andra byar. Denna pueblo omges av berget Cuevas de la Sobra och bostäderna är vackert inbyggda i de maffiga bergsvägarna.


Zahara de la Sierra

I Cadiz finner man pueblon Zahara de la Sierra som ligger i naturparken Sierre de la Grazalema. Här kan du njuta av den spektakulära utsikten,

labyrintiska små gator och ett mysigt litet torg. Även denna by är känd för de vita kalkhusen. Besök även gärna slottet som finns där, för en ännu vackrare utsikt.


Mijas Pueblo

Sist men inte minst, Mijas Pueblo är också en vit by på Costa del Sol som du bara inte får missa! Ett attraktiv resmål för turister, men den autentiska, andalusiska känslan är ändå väl bevarad, en riktig pärla. Bara 10 minuter från Fuengirolas kust är denna charmiga bergsby belägen och är ett fantastiskt resmål året runt. Här möts du av häpnadsväckande utsikt över Medelhavet, ett stort utbud av restauranger, smala gator med vita husväggar som är smyckade med färgglada blommor.


Det finns massor av trevliga byar att upptäcka på Solkusten, men dessa tre är några jag varmt kan rekommendera. Varför inte kombinera semester, utflykt och visning av bostäder? Kontakta mig på +46738433975 eller via email sales@bostadmarbella.com

Comments


bottom of page