top of page

Skidåkning i Sierra Nevada

Varför Costa del Sol? Det svaret är enkelt! Det unika med Costa del Sol är att det finns så otroligt mycket att göra här, det finns något för alla. Du kan till exempel börja morgonen med att vara på en solig sandstrand bland palmer och på eftermiddagen åka slalom i Sierra Nevada vitklädda bergstoppar. Det är Europas sydligaste och Spaniens största skidort 2500 meter över havet och ligger i orten Granada.

Det är en perfekt utflykt för hela familjen. Antingen över dagen eller om man vill sova kvar finns det både lägenheter att hyra eller hotell nere i dalen i anslutning till skidbackarna. I dalen finns ett centrum som erbjuder dig skiduthyrning med allt du behöver, skidskola, restauranger, matbutik, frisör och så vidare. Vill man unna sig lite extra finns även spa-anläggning i närheten.

Här får man en härlig kombination av snö och sol, underbara vyer och afterski. Skidsäsongen brukar normalt vara från november till mitten av april. Under sommarhalvåret är inte skidbacken öppen, men då finns det möjlighet att njuta av en härlig vandring i det vackra landskapet istället.

Hur tar man sig dit? Det allra bästa är att hyra bil för att kunna röra sig fritt och kanske passa på att besöka Granada stad i samband med skidresan. Har man ingen hyrbil så går det bussar dagligen också.

Om man inte vill behöva välja mellan solsemester eller skidsemester så är Solkusten det perfekta resmålet. Vi kan varmt rekommendera ett besök till Sierra Nevada för en fantastisk upplevelse.

Comentários


bottom of page