top of page

Costa del Sol är en av Spaniens mest kända turistdestinationer och ligger på Medelhavskusten i Andalusien, i södra Spanien. Kusten sträcker sig över cirka 150 kilometer och har ett varmt och soligt klimat året runt.

Kusten har en mängd olika destinationer att erbjuda, som den livliga staden Málaga, den exklusiva hamnen Puerto Banús och den historiska staden Marbella. Andra kända destinationer inkluderar Fuengirola, Torremolinos och Estepona.

Costa del Sol är också känd för sina vackra stränder, med en blandning av sand och klippor. Bland de mest populära stränderna finns Playa del Palo, Playa del Castillo och Playa de la Malagueta.

Kusten är också känd för sitt nattliv, med många klubbar och barer som erbjuder underhållning och musik av olika genrer. Andra populära aktiviteter inkluderar golf, vattensporter, utflykter till bergsbyarna och vinprovningar.

Sammanfattningsvis är Costa del Sol en populär destination som erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter, vilket gör den till ett perfekt resmål för alla typer av resenärer.

huvudstaden malaga, försäljning av fastigheter på Costa del Sol.jpg

Málaga är en stad belägen på den medelhavs kusten i Andalusien, i södra Spanien. Det är Spaniens sjätte största stad och huvudstaden i provinsen Málaga.

Staden har ett brett utbud av turist- och kulturmål, samt en stor mängd av fritids- och gastronomiska aktiviteter. Bland de mest framstående platserna finns Alcazaba, en muslimsk befästning från 1000-talet, Gibralfaros slott, Málagas katedral, Picasso-museet och Carmen Thyssen-museet.

Dessutom har staden ett brett utbud av stränder, från den populära stranden Malagueta till de lugnare stränderna Pedregalejo och El Palo, kända för sina strandbarer där man kan smaka på färska fiskar och skaldjur.

Staden är också känd för sina fester, som Feria de Málaga, som firas i augusti, och påskveckan, som lockar många turister med sina religiösa processioner och andakt.

Sammanfattningsvis är Málaga en charmig stad med mycket att erbjuda sina besökare.

Marbella är en stad som ligger på Costa del Sol i södra Spanien, och är känd för sin exklusiva atmosfär och sitt vackra kustlandskap. Staden har en blandning av gammal charm och modern lyx, med en stor marina, exklusiva butiker och högklassiga restauranger.

Marbellas gamla stad, också känd som Casco Antiguo, har pittoreska smala gator och torg, med traditionella vita hus med blommande balkonger och terrasser. Det finns också flera historiska monument som stadsmuren och kyrkan Iglesia de la Encarnación.

Staden har en mängd olika stränder, från den populära Playa de Fontanilla till den mer avskilda Playa de Nagüeles. Andra populära stränder inkluderar Puerto Banús-stranden, som ligger nära hamnen med samma namn, och Cabopino-stranden, som ligger i en skyddad vik med fin sand och klart vatten.

Marbella är också känt för sitt nattliv och sitt kulturella utbud, med flera teatrar och konstgallerier. Det finns också många golfbanor runt omkring staden, som attraherar golfare från hela världen.

Sammanfattningsvis är Marbella en charmig och exklusiv stad som erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Det är en idealisk destination för resenärer som söker lyx och avkoppling.

Marbella av fastigheter på Costa del Sol.jpg
Torremolinos av fastigheter på Costa del Sol.jpg

Torremolinos är en populär turistort på Costa del Sol i södra Spanien, känd för sina vackra stränder, sitt nattliv och sina många fritidsaktiviteter. Staden har en lång sandstrand som sträcker sig längs hela kustlinjen och lockar till sig solbadare och vattensportentusiaster från hela världen.

Torremolinos är också känt för sitt nattliv, med många barer, klubbar och restauranger som är öppna sent på natten. Några av de mest populära områdena för nattlivet är Plaza Costa del Sol, La Nogalera och Calle San Miguel.

Staden har också många fritidsaktiviteter att erbjuda, inklusive vattenparker som Aqualand och Crocodile Park, som är en djurpark med krokodiler och andra exotiska djur. Det finns också flera golfbanor runt omkring staden, som är populära bland golfare.

Torremolinos har också en rik historia och kultur, som kan utforskas genom att besöka platser som det gamla fästet Castillo de Santa Clara, Casa de los Navajas och La Carihuela, som är en pittoresk fiskeby.

Sammanfattningsvis är Torremolinos en livlig turistort som erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Det är en idealisk destination för resenärer som söker sol, nattliv och fritidsaktiviteter.

Fuengirola är en livlig turistort på Costa del Sol i södra Spanien, känt för sina vackra stränder, sin pittoreska gamla stad och sitt rika kulturutbud. Staden ligger vid Medelhavet och har en mängd olika aktiviteter och sevärdheter att erbjuda.

Stadens främsta sevärdhet är sin långa sandstrand, som sträcker sig längs hela kustlinjen och lockar till sig solbadare och vattensportentusiaster från hela världen. Andra populära aktiviteter inkluderar vattenparker, båtturer, golf och utflykter till de omgivande bergen.

Fuengirolas gamla stad, också känd som Pueblo Soberano, är en charmig och pittoresk del av staden, med smala gränder och vita hus med blomsterbalkonger. Här finns också flera historiska monument som kyrkan Nuestra Señora del Rosario och slottet Sohail.

Staden har också ett rikt kulturutbud, med flera konstgallerier, museer och teatrar, inklusive Bioparc Fuengirola, som är en djurpark med fokus på bevarande av djurarter.

Fuengirola är också känt för sitt nattliv, med många barer och klubbar som är öppna sent på natten. Några av de mest populära områdena för nattlivet är hamnen, Plaza de la Constitución och Calle Moncayo.

Sammanfattningsvis är Fuengirola en livlig och mångsidig turistort som erbjuder en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Det är en idealisk destination för resenärer som söker sol, kultur och nöjen.

Fuengirola av fastigheter på Costa del Sol.jpg
Nerja av fastigheter på Costa del Sol.jpg

Nerja är en vacker kuststad belägen på Costa del Sol i södra Spanien, känd för sina spektakulära stränder, sina historiska monument och sitt rika kulturutbud. Staden har en pittoresk stadskärna med smala gränder och vita hus med blomsterbalkonger.

Stadens främsta sevärdhet är Balcón de Europa, en balkong som sträcker sig ut över havet och ger en fantastisk utsikt över kusten och bergen i bakgrunden. Andra populära sevärdheter inkluderar kyrkan El Salvador, det romerska akvedukten och den historiska grottan Cueva de Nerja.

Nerja har också flera vackra stränder, inklusive Playa Burriana och Playa Calahonda, som erbjuder kristallklart vatten och ett brett utbud av vattensporter. För de som vill uppleva naturen finns det också flera vandringsleder i bergen runt omkring staden.

Nerja är också känt för sitt rika kulturutbud, med flera konstgallerier, museer och teatrar. Varje år arrangeras också flera festivaler och evenemang, inklusive den årliga Feria de Nerja, en festlighet tillägnad stadens skyddshelgon.

Staden har också ett brett utbud av restauranger och barer, där man kan smaka på lokala specialiteter som färsk fisk och skaldjur samt lokala viner och tapas.

Sammanfattningsvis är Nerja en vacker och charmig kuststad som erbjuder en mängd olika sevärdheter och aktiviteter. Det är en idealisk destination för resenärer som söker sol, kultur och avkoppling.

Ronda är en historisk stad belägen i bergskedjan Serranía de Ronda i södra Spanien, känd för sin spektakulära bergsutsikt och sina historiska monument. Staden är belägen på en platå ovanför en djup klyfta, och är omgiven av vackra naturreservat.

Stadens mest kända sevärdhet är Puente Nuevo, en vacker bro som sträcker sig över klyftan och ger en fantastisk utsikt över dalen nedanför. Andra populära sevärdheter inkluderar stadens imponerande katedral, klostret Santa Maria la Mayor och det romerska teatern.

Ronda är också känt för sin rika historia och kultur, med flera museum och utställningar som skildrar stadens gamla traditioner och kulturarv. Staden har också en livlig konst- och musikscen, med flera festivaler och evenemang som hålls året runt.

Staden är också känd för sin utsökta mat och dryck, med många lokala rätter som är baserade på färska råvaror från regionen, såsom skinkor, ostar och viner.

Sammanfattningsvis är Ronda en vacker och historisk stad som är väl värd ett besök. Det är en idealisk destination för resenärer som söker kultur, avkoppling och vacker natur.

Ronda av fastigheter på Costa del Sol.jpg
Benalmadena av fastigheter på Costa del Sol.jpg

Benalmádena är en vacker stad belägen på Costa del Sol i södra Spanien, känd för sina fantastiska stränder, sitt varma klimat och sin livliga nattlivsscen. Staden är uppdelad i tre olika områden: Benalmádena Pueblo, Arroyo de la Miel och Benalmádena Costa.

Benalmádena Pueblo är stadens gamla stadskärna och har en pittoresk charm med sina smala gator och vita hus med blomsterbalkonger. Här finns flera historiska monument och sevärdheter, inklusive kyrkan Santo Domingo och slottet Castillo de Colomares.

Arroyo de la Miel är ett livligt område med många butiker, restauranger och barer. Här finns också tivoli- och nöjesparken Tivoli World, som är en populär destination för både barn och vuxna.

Benalmádena Costa är den moderna delen av staden som är mest känd för sina fantastiska stränder, inklusive Playa de Santa Ana och Playa de Bil Bil. Här finns också flera vattensporter och aktiviteter att prova på, såsom dykning, segling och jetski.

Staden har också flera sevärdheter som är värda ett besök, inklusive den berömda hamnen Puerto Marina, som är känd för sina vackra båtar och sitt livliga nattliv. Andra sevärdheter inkluderar Sea Life Aquarium och det buddhistiska templet Stupa de la Iluminación.

Benalmádena är också känt för sin utsökta mat och dryck, med många lokala rätter som är baserade på färska råvaror från regionen, såsom fisk och skaldjur. Staden har också många barer och klubbar där man kan dansa och festa hela natten lång.

Sammanfattningsvis är Benalmádena en fantastisk destination för resenärer som söker sol, bad, nöjen och avkoppling. Det är en livlig stad med en mängd olika sevärdheter och aktiviteter att utforska.

Estepona är en charmig stad på Costa del Sol i södra Spanien, som är känd för sin pittoreska gamla stadskärna, långa sandstränder och sitt behagliga klimat. Staden ligger mellan Marbella och Gibraltar och är ett populärt resmål för både spanska och internationella besökare.

Gamla stan i Estepona, eller "Casco Antiguo" som det kallas på spanska, är en labyrint av kullerstensgator och färgglada blomsterlådor. Här kan besökare njuta av traditionell spansk arkitektur och uppleva den lokala kulturen. Gamla stan har också många barer och restauranger som serverar typiska andalusiska rätter.

Estepona har flera långa sandstränder som sträcker sig längs kusten. Playa del Cristo är en av de mest populära stränderna och är känd för sin kristallklara vatten och skyddade läge. Det finns också flera mindre stränder att upptäcka, inklusive Playa del Padrón och Playa de la Rada.

Staden har flera sevärdheter som är värda ett besök, inklusive fyren från 1863 som nu fungerar som ett museum, samt Selwo Aventura, en djurpark och äventyrspark med över 2000 djur från fem kontinenter. I Estepona finns också flera golfbanor, inklusive Estepona Golf och Valle Romano Golf & Resort.

Estepona är också känt för sina fester och festivaler, som Feria de San Isidro i maj och Feria de la Virgen del Carmen i juli, där det anordnas fyrverkerier, musik och dans.

Staden har ett stort utbud av restauranger och barer som serverar allt från traditionella spanska rätter till internationella rätter. Estepona är också känt för sin "tapas-kultur", där besökare kan prova små rätter som serveras tillsammans med en drink.

Estepona av fastigheter på Costa del Sol.jpg
Mijas av fastigheter på Costa del Sol.jpg

Mijas är en pittoresk stad som ligger i södra Spanien på Costa del Sol i regionen Andalusien. Staden består av tre områden: Mijas Pueblo, Mijas Costa och La Cala de Mijas, och är en populär turistdestination för både spanska och internationella besökare.

Mijas Pueblo är den gamla stadskärnan och är känd för sina vita kullerstensgator och traditionella andalusiska hus. Här finns också flera sevärdheter att utforska, inklusive kyrkan "Iglesia de la Inmaculada Concepción", som har en vacker barockfasad, och "Plaza de Toros", den lokala tjurfäktningsarenan.

Mijas Costa är den modernare delen av staden och har flera långa sandstränder som Playa de la Butibamba och Playa de Calahonda. Här finns också flera golfbanor och vattenparker för besökare att njuta av.

La Cala de Mijas är en charmig fiskeby som är känd för sin pittoreska hamn och sina små butiker och restauranger. Här finns också en fin sandstrand och flera vattensporter att prova på.

Mijas har flera evenemang och festivaler under året, inklusive "Feria de San Juan" i juni, som firar stadens skyddshelgon, och "Feria de la Virgen de la Peña" i september, som är en festival till minne av stadens grundare.

Staden har ett brett utbud av restauranger och barer som serverar allt från traditionella spanska rätter till internationella rätter. Mijas är också känt för sina lokala specialiteter, som "churros" (friterade degsträngar serverade med varm choklad) och "gazpacho" (kall soppa gjord på tomat, gurka och paprika).

bottom of page